AKTUELNO

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da je licemerno i ružno optuživati predsednika Srbije Aleksandra da mediji u Srbiji nisu slobodni.

Optuživati Vučića da mediji u Srbiji nisu slobodni, a to raditi sa najtiražnijih časopisa, najgledanijih televizija i to godinama je u najmanju ruku licimerno i ružno, ocenio je Vulin

-Kada god naiđu neke bitni i važni događaji, kada se donose važne odluke, kao što je ovaj put odluka o novom mandataru, dobijete silne pritiske na predsednik Vucića - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, odmah se pojave neki koji ga napadaju, optužuju za koje kakve gluposti, koji izmišljaju laži o njemu. Kaže i da ima naslovnih strana u kojima se pišu laži, koje se iz godine u godinu ponavljaju.

-To je ova priča da je Vučić najzastupljeniji u medijima. Pa jeste najzastupljeniji, ali kako? Pogledajte naslovne strane kako je zastupljen. Pogledajte koliko mržnje i laži se izlije na njega i njegovu porodicu svaki dan - rekao je Vulin.

Vučić: Ne želim da komentarišem BESMISLICE, Rodićevo pismo je KRATKO, ALI GLUPO

Govoreći o konkretnom slučaju napada na predsednik Srbije zbog priča o navijačima i ulozi u sportu, on je zamolio Vučića da ne pomaže ni Zvezdi ni Partizanu, odnosno da više ne pomaže nikome i ne troši ni svoj autoritet ni vreme.

''Kao što vidite iz toga proiizilazi samo da je on kriv za sve'', rekao je Vulin dodajući da proizilazi da je Vučić kriv i kada neko pobedi i kada izgubi.

Zato ga, kako kaže, moli da jednostavno prestane da učestvuje u njihovom životu, da ne odgovara na njihove molbe i zahteve i da onda vidimo kako će oni sami to da resavaju i da se nose sa tim.

Foto: Tanjug

''Vučića optužiti za diktaturu u zemlji u kojoj su sve dnevne novine, skoro bez izuzetka, i najgledanije televizije apsolutno protiv njega, kao i najveći broj radio radio stanica, licemerno je i ružno i ta otvorena pisma nemaju kome da pišu i neka ih pišu nekim drugima'', rekao je Vulin.

Podsećajući da je predsednik makedonske vlade prvo po dolasku na vlast smenio tužioca sa obrazloženjem da nije hteo da podnese ostavku , on se zapitao šta bi bilo da je to uradio Vučić.

''Bio bi (Vučić) razapet na stranicama tih istih novina koje pišu otvorena pisma i koje ga konstantno napadaju i šire laži o njemu'', rekao je Vulin.

On je dodao i da se u našem društvu, nažalost, stvorila neka atmosfera straha u kojoj možete da napadate i dozvoljeno je da pljujete i blatite Včića i njegovu porodicu i one koji stanu uz njega.

''Svi ostali imaju pravo na zaštitu. O ostalima ne sme da se priča ništa - ni dobro ni ružno. Mogu da se pohvale, a Vučić i oni koji su stali uz njega znaju da će proći kroz mredijski linč'', rekao je Vulin dodajući da zna da će i on sada proći kroz medijski linč.

#Aleksandar Vulin

#Mediji

'